Chlorofil – eliksir młodości

News

Wielu z nas czerpie wielką przyjemność z korzystania ze słońca, chociaż nie zdaje sobie sprawy, dlaczego właśnie tak się dzieje. Prawda jest taka, ze promienie słoneczne to dla nas czysta energia, która pobudza do lepszej pracy cały organizm. Człowiek nie jest odpowiednio przystosowany do odpowiedniego korzystania z promieni słonecznych, ale możemy podkraść właściwy sposób od roślin. Jest nim oczywiście chlorofil, czyli swojego rodzaju płynne promienie słoneczne, jak czasami jest nazywany.

Właściwości chlorofilu

Wiemy, ze życie jest niemożliwe bez energii ze słońca. Wiemy też, że magazynować i wykorzystywać ją potrafi właśnie chlorofil. Nie zdajemy sobie jednak sprawy, że jego spożywanie jest w stanie udzielić nam części z tych dobroczynnych efektów, na które mogą liczyć rośliny ( http://www.duochlorofil.pl/czym-jest-chlorofil ). Większość osób nie zdaje sobie z tego sprawy, ale cząsteczki chlorofilu są niemal identyczne z cząsteczkami hemoglobiny, substancji przenoszącej tlen w naszym organizmie. Odpowiednie dostarczenie tlenu do każdego najdalszego zakamarka naszego ciała pozwala oczyszczać nas z toksyn i odmładzać.

Dla kogo chlorofil w płynie?

Chlorofil powinni spożywać wszyscy, ale istnieje kilka grup ludzi, którzy powinni po niego sięgać w pierwszej kolejności. Chodzi tutaj przede wszystkim o pracowników biurowych i mieszkańców wielkich miast, którzy korzystają bardzo mało ze słońca. Tacy ludzie są zestresowani i co gorsza, w ich organizmach najprawdopodobniej doszło do zakwaszenia. Kolejną tajemnicą chlorofilu jest bowiem to, że jest to jeden z najbardziej zasadowych składników pokarmowych, jakie tylko możemy sobie wyobrazić. Dzięki niemu bardzo sprawnie można obniżyć poziom kwasowości organizmu, co przekłada się na znacznie lepsze działanie całego naszego ciała.

Kosmetyki naturalne

Chlorofil suplement diety

Działanie chlorofilu w tkankach roślinnych polega głównie na produkcji cukrów, które służą potem do napędzania wszystkich innych funkcjo życiowych rośliny. Jest to proces bardzo skomplikowany, co w praktyce oznacza, że sam chlorofil musi posiadać ogromne ilości najróżniejszych substancji, bezpośrednich elementów procesów chemicznych, jak również ich katalizatorów. Tak też w rzeczywistości jest, dzięki czemu w naszych organizmach możemy poprzez chlorofil uzupełnić bardzo dużo różnych braków. Najlepiej jest spożywać zielone warzywa, na przykład natkę pietruszki, w której znajdują się ogromne ilości żelaza i magnezu. Człowiek ich potrzebuje bardzo dużo, a typowe źródła powodują zakwaszenie organizmu i nie są zalecane.